Незважаючі на "кусачі" ціни на черешню, українці не припиняють її купувати. Але варто знати, що для збереження товарного вигляду та захисту від пошкоджень ягоди після сбору або вже в дорозі часто обробляють консервантами та фунгіцидами.
Як визначити оброблену небезпечними хімікатами черешню, повідомляє портал ТСН. Зробити це досить легко, варто тільки ретельно оглянути ягоди перед купівлею. Якщо в невеликій ямочці біля плодоніжки є легкий білий наліт або пляма, варто пошукати черешню в іншому місці.
Пояснюєтся це тим, що після обробки хімічними речовинами на плодах лишається білий наліт. При транспортуванні плоди стикаються між собою та труться, завдяки чому наліт стирається. Але в заглибині біля плодоніжки він лишається. Це своєрідна "мітка", яка показує, що такі ягоди краще оминати.
Гороскоп на сьогодні, 24 червня: злий жарт емоцій, зосередженість на рутині та оригінальні ідеї – прогноз для всіх знаків Зодіаку
Потрібно подати дані до 31 липня: ТЦК масово штрафуватимуть тих, хто не встигне
Хороших новин чекати не варто: експерти назвали три сценарії завершення війни в Україні
Комунальники "закручують гайки": за прострочення двох платіжок поспіль блокуватимуть карти
Таку увагу здавалося б рядовому вибору черешні необхідно приділити тому, що залишки хімічних речовин дуже важко змити, вода не завди в цьому допомагає. Смак оброблених ягід навряд чи порадує, але гірше за все те, що їх вживання може призвести навіть до харчового отруєння, особливо в дітей.
Навіть якщо ягоди не вселяють жодної підозри, варто ретельно мити їх, кілька разів замінюючи воду.
Раніше портал Знай інформува Овочі, квасоля та часникова олія: рецепт салату, який точно приживеться на вашій кухні.
Крім того, портал писав Сни, голоси і навіть запахи: як померлі попереджають нас про небезпеку.
Також ми повідомляли Набивайте морозилку під зав'язку: ціни на м'ясо злетять ще вище.