Питання вибору якісних продуктів харчування надзвичайно важливе для збереження здоров'я та підтримання хорошої фізичної форми.
Фахівець із харчування Людмила Матушинець у Instagram привернула увагу до одного з найпопулярніших продуктів – майонезу та розвінчала деякі міфи, пов'язані з його споживанням.
Нутриціолог зауважила, що майонез не можна вважати ні шкідливим отруйним продуктом, ні дуже корисним. Він досить калорійний і містить консерванти, однак у помірних кількостях його споживання цілком допустиме.
Проте Матушинець наголосила на важливості ретельного вивчення складу продуктів перед їх придбанням. Слід пам'ятати, що інгредієнти на упаковці завжди розміщуються в порядку зменшення, тобто перші складові є основними і становлять більшу частину продукту.
Знову жити за графіками: українців попередили про відключення електрики влітку
Зняти пенсію з картки не вийде: хто з пенсіонерів може залишитися без грошей
До 5000 гривень зарахують на картку: українці можуть отримати гроші на комуналку
Без води залишаться мільйони? Світлана Гринчук розповіла про масштабний проєкт для Дніпропетровщини, щоб не допустити екологічного колапсу
За словами експерта, чим менше жиру міститься в майонезі, тим більше в ньому буде цукру, загусників та різноманітних добавок. На першому місці у складі такого знежиреного майонезу, як правило, стоїть вода.
Хорошим варіантом для вибору є майонез, у складі якого на першому місці вказано масло, далі йдуть вода, яєчний жовток, цукор, оцет і сіль. Такий продукт містить більше натуральних інгредієнтів та більш збалансований за своїм складом.
Людмила Матушинець рекомендує бути вибагливим споживачем і завжди ретельно вивчати інформацію на упаковках продуктів, які ви купуєте. Це допоможе зробити усвідомлений вибір на користь більш якісних та корисних для здоров'я товарів.
Нагадаємо про рулетики з лаваша з картоплею та ковбасою: рецепт швидкого перекушування за 15 хвилин.
Раніше ми повідомляли, які маринади для шашлику можуть зіпсувати не лише відпочинок, а й здоров'я.