Погана звичка гризти нігті є у житті навіть дорослих людей. Її ще називають оніхофагією, яка виражається в нав'язливому обкушуванні нігтів і прилеглих до них м'яких тканин.

Якщо не вистачає сили волі припинити гризти нігті, можна скористатися простими способами, які допоможуть упоратися зі звичкою.

Догляд за нігтями, фото istockphoto

Спочатку варто знайти час на регулярний манікюр. Коли на ваших нігтях буде гарне лакове покриття і в цілому вигляд буде доглянутим, обгризати не захочеться. Це певна мотивація.

Також експерти рекомендують записати свої тригери, тобто те, що змушує вас гризти нігті. Зазвичай це провокує стрес, а щоби боротися з ним, потрібно визначити джерело. Можливо, це якісь конкретні ситуації чи люди. Також виділивши хвилину, щоб зафіксувати момент, коли ви гризете нігті, потрібно перервати дію та оцінити свою поведінку.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Манікюр, фото freepik

І ще один дієвий спосіб – це використання гіркого лаку для нігтів. Він спеціально розроблений для тих, хто не може позбутися цієї поганої звички. Такий засіб для нігтів також зазвичай виробляється екологічно чистим, тому ви не вдихаєте токсичні інгредієнти, якщо випадково кусаєте нігті.

Здорові нігті. Фото: YouTube

Нагадаємо, що зайва вага, волосся на тілі, особливості шкіри – більше не проблема: Україну захоплює новий тренд.

Раніше ми повідомляли, що френч, блиск та квітковий дизайн: топ-5 ідей для манікюру на День знань.

Також стало відомо, що за невдалу зачіску чи манікюр можна не платити: за якісь салонні процедури не повинні вимагати гроші.