Дивлячись на те, які зараз ціни на м'ясо стає ясно, що м'ясними стравами порадувати себе досить важко багатьом українцям.
Але що робити, якщо на носі свято чи приїзд родичів так хочеться приготувати їм цілу гору котлет? Це не проблема, адже можна їх зробити у великій кількості, використовую лише 300 грамів фаршу. Заінтригування? Отож і воно, зберігайте секрети.
Що додати до фаршу для збільшення обсягу
1. Рис чи картопля
Якщо вам потрібно швидко збільшити обсяг фаршу, натріть у нього 2-3 картоплини. Альтернативою може бути відварний рис. Півсклянки або склянку рису потрібно відварити, охолодити і додати|добавляти| в сирий фарш. Деякі можуть вважати такі котлети тефтелями, але це не применшує їх смакових якостей.
2. Вівсяні пластівці
Для створення бюджетних та ситних котлет використовуйте вівсяні пластівці. Особливо добре вони поєднуються з курячим фаршем. Ось як приготувати такі котлети:
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Інгредієнти:
- 300 г фаршу
- 1 склянка вівсяних пластівців
- 1 цибуля
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ст. ложка манки
- 1 яйце
Приготування:
- Викладіть вівсяні пластівці на тарілку, залийте окропом і накрийте кришкою. Залишіть на 10 хвилин, щоб пластівці набрякли.
- Поки пластівці набухають, наріжте цибулю і натріть часник.
- У набряклі пластівці додайте нарізану цибулю, часник, яйце і манку. Добре перемішайте.
- У масу додайте сирий фарш і ретельно перемішайте.
- Сформуйте з фаршу котлети, що вийшов, і обсмажуйте їх з обох боків до золотистої скоринки на сковороді, змащеній рослинним маслом.
Цей простий прийом допоможе подвоїти об'єм фаршу і зробити з нього більше котлет, які будуть не тільки смачними, а й ситними. Також можна додати тертий сир за бажанням, хоч і без нього котлети виходять відмінними.
Нагадаємо, що даремно ви не консервували лимони: унікальний рецепт, який урізноманітнить будь-яку страву.
Раніше ми повідомляли, що часточками краще, ніж перемолоти: рецепт ароматного варення із соковитих груш.