Базилік – не просто зелень, а справжній ароматний акцент у страві. Але його дуже легко зіпсувати, якщо неправильно зберігати.

Листя цієї рослини ніжне, швидко в’яне, темніє і втрачає смак, тому важливо знати, як зберегти його свіжим, пише Real Simple.

Щоб базилік довше не псувався, обирайте пучки з яскраво-зеленим листям, без плям, вологи чи запаху гнилі. Його не потрібно мити одразу після купівлі. Найкраще зберігати базилік у склянці з водою, як квіти - зріжте стебла під кутом, занурте їх на кілька сантиметрів і накрийте пакетом. Тримайте подалі від сонця, змінюйте воду щодня.

Базилік. Фото Freepik

Інші способи - загорнути немите листя у вологий паперовий рушник, покласти у відкритий пакет і тримати при кімнатній температурі. Або скласти між шарами сухого та вологого рушника в контейнер і поставити у холодильник максимум на 2 дні.

Популярні новини зараз

"Ми готові далі воювати": після слів Чмута про те, що ще є ким і чим, українці вибухнули гнівом

Нові умови відстрочки: які обставини більше не врятують від мобілізації

Українців дурять на кожній платіжці: експерт розкрив справжню ціну кіловата електроенергії

Пекельне літо: на Україну чекає нова хвиля аномальної спеки, прогноз погоди лякає

Показати ще

Подрібнений базилік треба одразу використовувати або висушити в духовці при 60–70°C. Заморожування теж варіант - подрібніть із олією, залийте у формочку для льоду або обшпарте листя, заморозьте і зберігайте в пакеті. Такий базилік добре підходить для песто й супів.

Суп, кадр із відео

Зів’яле листя ще можна врятувати, замочивши у холодній воді на 30 хвилин. А гідропонний базилік часто смачніший, але псується швидше.

Збираючи базилік із горщика, не зривайте все стебло - відщипуйте тільки верхівки. Завдяки простим діям ваша зелень залишатиметься ароматною ще довго і зберігатиме смак літа у кожній страві.

Раніше ми повідомляли, щоб не зіпсувався та не з'явився наліт: як правильно зберігати різні види шоколаду?

Що додати у борошно, щоб не заводились міль та жучки - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, де зберігати різні види консервацій, аби вони не зіпсувалися?