Гриби швидко псуються, але є простий спосіб подовжити їхнє життя — заморожування.

Це зручно, економно і допомагає завжди мати під рукою смачний інгредієнт для страв, пише Real Simple.

Перед тим як заморожувати, гриби варто обробити. Їх спочатку миють, обсушують, нарізають (якщо великі), а потім тушкують або обсмажують 5–10 хвилин до випарування рідини. Коли охолонуть, викладають на деко в один шар, заморожують на 1–2 години, а тоді пересипають у герметичну тару. Так гриби не злипнуться. Важливо позначити дату — у морозильнику вони зберігаються до 9 місяців.

Підосичники, гриби, кадр з відео

Можна заморожувати й сирими, але краще бланшувати в киплячій воді 1–2 хвилини, особливо це стосується шампіньйонів і шиїтаке. Такий варіант дозволяє зберегти форму, хоч текстура буде менш пружною.

Популярні новини зараз

ТЦК більше не триматимуть "у заручниках": українцям спростили важливу процедуру

Гороскоп на сьогодні, 14 травня: важкі рішення терезів та безсилля водоліїв

Українці двічі платять за комуналку: експерт розповів про свавілля у сфері ЖКГ

Без води залишаться мільйони? Світлана Гринчук розповіла про масштабний проєкт для Дніпропетровщини, щоб не допустити екологічного колапсу

Показати ще

Розморожувати гриби не завжди потрібно. Для смаження чи соусів їх можна одразу кидати на пательню. У супи, омлети або запіканки краще додавати після попереднього розмороження в холодильнику або за кімнатної температури. Мікрохвильовку краще не використовувати — гриби стають водянистими. Якщо при розморожуванні виділилась волога — це нормально, її просто випарюють у процесі приготування.

Мариновані білі гриби з олією, кадр з відео

Найкраще заморожуються - шампіньйони, шиїтаке, портобелло, лисички й бебі-белла. Вони підходять для крем-супів, соусів, паст, ризото, страв з м’яса чи овочів. Головне — не заморожувати зіпсовані гриби і не розморожувати один і той самий пакет двічі.

Це чудовий спосіб не викидати їжу та раціонально планувати приготування.

Раніше ми повідомляли, що буде, якщо їсти гриби щодня: які вибрати і якими будуть результати?

Як знизити енергоспоживання холодильника на 30%: поради після яких ви не впізнаєте суми у квитанціях - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, як правильно зберігати гриби, аби вони не зіпсувалися та пошкодили сусідні продукти?