Редиска не лише додає свіжості салатам, а й зміцнює імунітет, покращує травлення та тішить легким пікантним смаком.
Щоб вона довше залишалась хрусткою, важливо знати, як її правильно зберігати, пише Real Simple.
Починається все з вибору. Свіжа редиска — без тріщин, з пружною шкіркою і яскравим листям. Але зелень краще одразу зрізати — вона витягує вологу з самого овочу.
Є три прості способи зберігання. У холодильнику — немиту редиску кладуть у герметичний пакет, де вона може зберігатися до 14 днів. А ще її можна помістити у банку з холодною водою, яка зберігає свіжість на тиждень. Головне — змінювати воду кожні кілька днів. Інший варіант — загорнути редиску у вологий рушник і тримати в пакеті.
Мобілізують навіть "заброньованих": кому скасують відстрочку без попередження
Гороскоп на сьогодні 12 серпня: непорозуміння тельців, критика левів та конфлікти водоліїв
Позапланова індексація: деяким пенсіонерам додадуть грошей – кому звертатися до ПФУ
Заберуть житло навіть з документами: українцям скасовують право власності – причини
Нарізану редиску краще з’їсти одразу, але якщо потрібно, зберігайте її у контейнері або у зволоженому папері не більше 1–2 діб.
Редиску також можна заморожувати. Хрусткої вона вже не буде, але чудово підходить для термічної обробки. Для цього наріжте її, обдайте окропом 2–3 хвилини, потім охолодіть у крижаній воді, просушіть і заморозьте. У контейнері редиска зберігається до 6 місяців, у пакеті — до 12 місяців.
Якщо редиска стала м’якою, слизькою чи має неприємний запах — краще її викинути. Темні плями теж сигналізують про псування.
Правильно зберігаючи редиску, ви зможете насолоджуватись її смаком не тільки весною, а й у будь-яку пору року.
Раніше ми повідомляли, щоб не зіпсувався та не з'явився наліт: як правильно зберігати різні види шоколаду?
Що додати у борошно, щоб не заводились міль та жучки - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, де зберігати різні види консервацій, аби вони не зіпсувалися?