Хумус — це не просто смачна паста, а справжній "суперфуд" із купою корисних властивостей.
Він допомагає роботі серця, травленню, підтримує енергію та навіть сприяє зниженню холестерину, пише Real Simple.
Головний інгредієнт — нут, багатий на рослинний білок, який важливий для м’язів, ситості й відновлення тканин. А ще хумус — джерело заліза, магнію, кальцію, фолату та цинку. Завдяки кунжутній пасті (тахіні), у ньому багато вітаміну Е та лігнанів, які діють як антиоксиданти й зменшують запалення в організмі.
Оливкова олія в складі містить "корисні" жири, що знижують рівень поганого холестерину і захищають серце. А клітковина з нуту не тільки покращує травлення, а й допомагає стабілізувати рівень цукру в крові. До того ж вона сприяє кращому засвоєнню поживних речовин, особливо в поєднанні з продуктами, багатими на вітамін С — наприклад, солодким перцем.
Як працюватимуть "мобільні ТЦК": не автобуси з повістками, а нова тактика мобілізації
"Такого в історії не було": експерт назвав міста, на які наступатиме армія росії
Депортують одразу в ТЦК: Польща почала висилати українців - кого вже чекають на кордоні
"Вибухне з дня на день": омбудсмен попередила про серйозний скандал, який назріває у ЗСУ
Хумус не містить глютену і підходить веганам, тож це чудовий варіант для людей з алергіями або особливим типом харчування. Його можна намазувати на тости, додавати до салатів, використовувати як соус чи навіть як заміну майонезу.
Зберігати відкриту баночку слід у холодильнику до 4–5 днів, а при покупці обирайте простий варіант без зайвих добавок.
Хумус — це смачно, корисно і універсально. І якщо шукаєте просту страву, яка дбає про ваше здоров’я, зверніть увагу саме на нього.
Раніше ми повідомляли, чорна кава - чорне золото: чому молоко в чашці може позбавити вас його користі?
Насіння чіа – не просто тренд: все про суперфуд, який варто додати до свого раціону - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, що буде, якщо їсти по 100 грамів кабачкової ікри регулярно: користь продукту і кому заборонено вживати.