Хумус — це не просто смачна паста, а справжній "суперфуд" із купою корисних властивостей.

Він допомагає роботі серця, травленню, підтримує енергію та навіть сприяє зниженню холестерину, пише Real Simple.

Головний інгредієнт — нут, багатий на рослинний білок, який важливий для м’язів, ситості й відновлення тканин. А ще хумус — джерело заліза, магнію, кальцію, фолату та цинку. Завдяки кунжутній пасті (тахіні), у ньому багато вітаміну Е та лігнанів, які діють як антиоксиданти й зменшують запалення в організмі.

кунжут, скріншот з відео

Оливкова олія в складі містить "корисні" жири, що знижують рівень поганого холестерину і захищають серце. А клітковина з нуту не тільки покращує травлення, а й допомагає стабілізувати рівень цукру в крові. До того ж вона сприяє кращому засвоєнню поживних речовин, особливо в поєднанні з продуктами, багатими на вітамін С — наприклад, солодким перцем.

Популярні новини зараз

Пенсіонери можуть вимагати перерахунок: кому підвищать виплати на 1000 грн

На Україну чекає несподіваний сценарій: експерт розповів, як може завершитися війна

Після війни на вагу золота: які професії зроблять вас багатими в Україні через 3–5 років

Відключення триватимуть до весни: де буде найгірша ситуація зі світлом

Показати ще

Хумус не містить глютену і підходить веганам, тож це чудовий варіант для людей з алергіями або особливим типом харчування. Його можна намазувати на тости, додавати до салатів, використовувати як соус чи навіть як заміну майонезу.

Салат "Новинка", кадр з відео

Зберігати відкриту баночку слід у холодильнику до 4–5 днів, а при покупці обирайте простий варіант без зайвих добавок.

Хумус — це смачно, корисно і універсально. І якщо шукаєте просту страву, яка дбає про ваше здоров’я, зверніть увагу саме на нього.

Раніше ми повідомляли, чорна кава - чорне золото: чому молоко в чашці може позбавити вас його користі?

Насіння чіа – не просто тренд: все про суперфуд, який варто додати до свого раціону - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, що буде, якщо їсти по 100 грамів кабачкової ікри регулярно: користь продукту і кому заборонено вживати.