Вчені Корнельського університету провели експеримент та довели, що деякі продукти зберігати у холодильнику небезпечно для здоров'я.
Про це на своїй сторінці розповіла Дімпл Джангда – фахівець із здоров'я кишечника.
Вона виділила топ 4 натуральні продукти, які стають токсичними після холодильника.
Часник
Зберігати його в холодильнику небезпечно, адже він досить швидко піддається цвілі і навіть ботулізму. А за словами фахівця, часникова пліснява безпосередньо пов'язана з раковими клітинами. Тому краще зберігати часник у сухому місці та місці, яке провітрюватиметься.
Держава залізе у кишеню кожному українцю: деталі нової податкової системи
Ваші дані можуть стати причиною проблем із газом: як не потрапити у пастку з Нафтогазом
Зайва вага може стати на заваді мобілізації: в яких випадках не беруть до армії
Податки з переказу на картку: у питанні поставили крапку
Цибуля
Ми звикли залишати половину цибулини у холодильнику. Втім, це може бути небезпечним. Під впливом низької температури крохмаль у цибулі перетворюється на цукор, який, у свою чергу, може перерости у плісняву. Тому краще вибирати маленький розмір овочів для кулінарії, або використовувати всю цибулину, не залишаючи на потім.
Імбир
Він, як і попередні продукти, занадто схильний до плісняви. Поява цвілі на імбирі може бути пов'язане з печінковою і нирковою недостатністю. Тому його слід зберігати у сухому місці.
Рис
Цей продукт також схильний до виникнення цвілі. Тому його в холодильнику слід зберігати не більше 24 годин. Щоб уникнути проблем, слід подавати рис одразу після приготування та не залишати на потім. Крім того, під час розігріву страви перевіряйте, щоб вона була рівномірно гарячою. Адже цей гарнір більше разів розігрівати не рекомендують.
Нагадаємо, що лише один інгредієнт і молоко залишиться свіжим на 10 днів.
Раніше ми повідомляли, як зберегти муку від жучків: секрети довгострокового зберігання та захисту від комах.