У вівторок, 17 вересня, віруючі православної церкви відзначають День Віри, Надії та Любові. Цього дня згадують святу Софію та її трьох дочок.

Наші пращури помітили, що наші пращури помітили: Ця дата присвячена зміцненню сили духу та мужності.

Надія, Віра, Любов і мати їх Софія, скріншот Youtube

День Віри, Надії та Любові 2024 року: традиції свята

Традиційно цього дня на Київській Русі святкували іменини багато дівчат та жінок, адже ці чотири імені були найпопулярнішими на той час. Тому наші предки на честь цього й вигадали велике свято — Вселенські бабині іменини, з якими вітали всіх жінок. Іменини зазвичай святкувалися три дні, прославляючи материнську мудрість і жіночі чесноти — віру, надію та любов.

Популярні новини зараз

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку

Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Також у свято серед жінок було прийнято голосно плакати, щоб позбавити себе та свої сім'ї від усіх прикрощів, смутку та бід. Варто зазначити, що з одного боку, вони плакали за святою Софією, яка втратила трьох дочок, але з іншого – у цьому обряді був і свій тонкий розрахунок.

У свою чергу, заміжні жінки цього дня купували у храмі три свічки. Дві з них відразу ж ставили перед іконою Господа, а останню з настанням опівночі вставляли в коровай, що стояв на столі, і читали 40 разів без зупинки бажані слова спокою в сім'ї. Вранці цим короваєм жінка годувала всю родину.

Молитва, церква. зображення з вільних джерел

Що не можна робити 17 вересня

17 вересня, як і будь-якого іншого дня, Церква виступає проти сварок, лихослів'я, пліток, наклепів, засудження, заздрості, жадібності, помсти, розпачу. Не можна відмовляти тим, хто просить допомоги.

У народі в цей день є сувора заборона для жінок - вважається, що на Віри, Надії та Любові їм не слід займатися якоюсь роботою, у тому числі й домашніми справами.

Нагадаємо про церковний календар на вересень 2024 року: коли та які свята чекають віруючих.

Раніше ми повідомляли, що діти будуть під сильним захистом Господа: яку молитву повинна знати кожна мама.