Деякі особливості, на які людина може навіть не звернути увагу, можуть свідчити про брак вітамінів в організмі.

Коли в організм надходить достатня кількість поживних речовин та вітамінів, системи працюють як годинник.

Джерело вітамінів. Фото: YouTube

Крім того, людина навіть виглядає здоровою, зі свіжим рум'янцем на обличчі. Але тільки яких вітамінів стає недостатньо, організм сигналізує про це.

Якщо в людини з'являється лупа, ймовірно, організм страждає від нестачі жирних кислот. Жирні кислоти виступають "мастилом", яке впливає на судини та слизові. Шкіра голови часто виступає донором і страждає на брак жирів. Тому, щоб позбавитися лупи, варто споживати більше риби, горіхів, оливок.

Популярні новини зараз

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Риба. Фото: скрін youtube

Сухе і ламке волосся також може бути сигналом про збій. Такий стан волосся може вказувати на недостатню кількість фолієвої кислоти та вітамінів групи В. Це відбувається через недостатню кількість у раціоні правильних вуглеводів. Вівсянка, рис, шпинат, спаржа - відмінні продукти, що містять ці поживні вітаміни.

Виразки у роті та тріщини. Невеликі тріщини в куточках рота та виразки можуть свідчити, що в організмі недостатньо вітаміну В12. Прибрати дефіцит можна ввівши до свого раціону більше яєць, м'яса.

Ціни на м'ясо, скріншот: Minfin

Втома може свідчити про недостатню кількість вітаміну Д. Дефіцит очевидний, якщо людина постійно відчуває втому, незважаючи на повноцінний сон. У теплу пору року потрібно гуляти на вулиці щонайменше 30 хвилин. У зимовий період слід додати до свого раціону такі продукти як сир, сметана, жирна риба, гриби, мигдаль.

Сметана, скріншот: YouTube

Синці часто ознака недостачі вітаміну С. Він бере участь у виробленні колагену. Якщо людина відчуває хронічний стрес, вона стрімко втрачає колаген. У раціон потрібно додати апельсини та капусту і намагатися уникати стресу.

Нагадаємо, що чищення зубів, відхід "на бочок" або перекур: звички після їжі, які псують ваше життя та здоров'я.

Раніше ми повідомляли, що не обов'язково потіти у спортзалі та давитися морквиною: як схуднути під час сну.