Обожнювані багатьма продукти харчування можуть зменшити тривалість життя, спровокувавши розвиток злоякісних новоутворень. Дієтологи розповіли, з якою їжею варто бути обережнішими.
За словами дослідників, 35% усіх пухлин є наслідком неправильного харчування. Цей показник навіть вищий, ніж у курців. Цигарки підвищують ризик онкології на 25%. Щоб своїми звичками не скоротити собі тривалість життя, слід уважно стежити за раціоном.
Дієтологи відзначають, що овочі та фрукти можуть дати певний захист від злоякісних утворень. В той самий час чимало продуктів навпаки можуть провокувати пухлини.
Фахівці попереджають, що найнебезпечнішими є три категорії продуктів: чіпси, сильногазовані напої та перероблені м'ясні продукти, наприклад, ковбаси, сосиски або бекон.
Блекаутів можна буде уникнути? Україна створила таємний ресурс енергетики
У Міненерго вирішили долю тарифів: скільки платитимемо за світло, тепло та гарячу воду
Школи і садочки відмовляються приймати дітей: що вимагають від батьків
"Іспанський сором у школі": вчителька розкритикувала батьківські збори, змушують дорослих грати
Ці продукти небезпечні саме вмістом швидких вуглеців, які можна порівняти з паливом для зростання пухлин в організмі. Для здоров'я набагато корисніші повільні вуглеводи, яких багато у фруктах та овочах.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гастроентерологи перерахували найшкідливіші ковбаси: на бутерброди краще не брати.
Також наш портал інформував, може бути дуже токсична: яку популярну рибу не варто навіть брати з полиць супермаркету – можна занапастити здоров'я.
Крім того, ми писали, про це не напишуть на упаковці: 5 небезпек для здоров'я від вживання популярних каш.