В особистому звіті про свій шлях із хворобою журналіст Макс Ченнон сказав, що у нього діагностували плоскоклітинний рак мигдаликів порожнини рота, позитивний за ВПЛ16.

ВПЛ (вірус папіломи людини) - це назва групи відомих вірусів, які в більшості випадків не викликають жодних проблем у свого господаря.

лікарня

Однак у разі голлівудської легенди Майкла Дугласа, а останнім часом і Макса, це може призвести до раку. І їхній особливий штам був отриманий в результаті орального сексу. Макс сказав, що відтоді, як Дуглас публічно зізнався в наявності у нього цієї хвороби та її походження, спостерігається швидке зростання кількості випадків раку горла та ротової порожнини. Він додав, що ВПЛ, що передається через оральний секс, зараз широко визнаний провідним фактором ризику. А також однією з основних причин раку піхви та анусу.

Макс сказав, що широко відомою причиною майже всіх випадків раку шийки матки є ВПЛ, але зазначив, що ніхто не говорить про його зв'язок із раком горла та порожнини рота. За його словами, щорічно діагностується близько 8600 нових випадків захворювання серед чоловіків та 3900 серед жінок.

Популярні новини зараз

Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ

Комуналка б'є по кишенях: за що можуть забрати квартиру у боржників

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

"Рівень інфікування варіюється в залежності від статі та віку, але, за оцінками, він досягає 90% серед сексуально активних чоловіків і 80% серед сексуально активних жінок", - сказав він.

Макс Ченнон, фото із соцмереж

Додамо, що з цим мікробом стикається практично кожен, але наша імунна система витіснить безсимптомну інфекцію протягом декількох років. Однак у разі Макса пухлина оселилася у лівій мигдалині.

Він додав, що куріння протягом трьох десятиліть і розпивання віскі на вечірках, можливо, ускладни ситуацію, але сказав, що, швидше за все, не став би нічого змінювати, якби міг почати все спочатку.

"Я надто багато веселився, щоб багато про що шкодувати", - сказав він.

Однак він наголосив на важливості розуміння людьми зв'язку між оральним сексом і раком і висловив сподівання, що цю проблему буде дестигматизовано.

Нагадаємо, що парфум протримається 24 години: як затримати аромат на тілі довше, секретні способи.

Раніше ми повідомляли, що пенсіонерка, яка вмирає, знайшла жінку своєму чоловікові, поселила в будинку і стала з нею дружити.