Бутерброди не кращим чином впливають на здоров'я, особливо при частому вживанні. Але найсильніше нашкодити організму можна, якщо зловживати деякими видами ковбас. Гастроентерологи перерахували найнебезпечніші.

Ковбаса - це "бомба уповільненої дії", яка повільно, але впевнено псує здоров'я. Вся річ у тому, що такі вироби містять багато жирів, нітритів, солі та різні підсилювачі смаку. Ці компоненти дуже небажані для організму, особливо у великих кількостях.

Бутерброди з ковбасою, скріншот: Youtube

Гастроентерологи відзначають, що найшкідливішою є напівкопчена ковбаса – через спосіб виготовлення. Спочатку її варять, потім смажать, а потім коптять. У такій ковбасі є продукти згоряння та радіолізу, які виділяються в процесі копчення.

Сирокопчена ковбаса - також не принесе користі. Все через велику кількість в ній різних добавок та жиру. Топ-3 шкідливі ковбаси замикає ліверна. Її виготовляють із субпродуктів, обрізків сала, використовують загусники та консерванти. Відповідно, користі для організму нуль.

Популярні новини зараз

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

Плату за світло нараховуватимуть по-новому

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Сирокопчена ковбаса. Фото: Youtube

Найбільш безпечною для здоров'я вважається варена ковбаса, адже вона менше обробляється. Втім, краще брати до уваги склад.

Фахівці радять з'їдати не більше 50 г ковбаси на день. Це безпечна доза, яка не дасть негативних наслідків організму. Водночас людям похилого віку рекомендується зовсім відмовитися від ковбас.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, може бути дуже токсичним: яку популярну рибу не варто навіть брати з полиць супермаркету – можна занапастити здоров'я.

Також наш портал інформував, про це не напишуть на упаковці: 5 небезпек для здоров'я від вживання популярних каш.

Крім того, ми писали, цей напій передчасно вас зістарить: кожен ковток "краде" роки молодості.