Більшість сортів полуниці плодоносять протягом трьох років, але з часом кущі починають розростатися і формувати нові розетки, що призводить до перенаселеності полуниці і нестачі поживних речовин.
Тому важливо періодично пересаджувати полуницю на нове місце, як повідомляє Ukr.Media. Багато досвідчених городників рекомендують робити це з кінця серпня до кінця вересня. В цей час спека вже спала, і до холодів полуниця встигає прижитися на новому місці.

Підживлення полуниці восени, скріншот: YouTube

Після пересадки важливо обробити кущ, щоб захистити його від шкідників і хвороб. Ви можете знайти просте вирішення цього питання: Додайте 15 крапель йоду та 2 грами борної кислоти в лійку, добре перемішайте та додайте воду в лійку, коли ґрунт сухий, наприклад, після сильного дощу або після доброго зволоження.
При цьому будьте обережні, щоб розчин не потрапив на листя.
Це особливо корисно після обрізки полуниці. Така обробка ефективно відлякує шкідників і шкідники можуть не з'являтися протягом двох років.

Цвіте полуниця, скріншот: YouTube

Перед висадкою нової розсади полуниці рекомендується обробити цим розчином всю майбутню рослину полуниці. Після поливу зачекайте 3-4 дні, перш ніж безпечно висаджувати полуницю. Розчин також можна використовувати як добриво. Замість йоду можна використовувати слабкий рожевий розчин перманганату калію, щоб запобігти опіку коренів через передозування йоду.

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Нагадаємо, які культури потрібно підгодовувати вже зараз.

Що відбувається з цінами на полуницю і лохину під кінець літа- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, полуниця виростає кислою: яких помилок припускаються городники.