Wi-Fi став невід'ємною частиною нашого життя, і майже в кожній оселі є бездротовий доступ до мережі. Зазвичай провайдери вимагають захистити мережу паролем, але виникає питання: кому можна довірити цей пароль? Відповідь проста — лише тим, кому ви дійсно довіряєте.

Адже у разі незаконних дій через вашу мережу відповідальність ляже на вас, як власника договору з провайдером. Крім того, давши доступ до вашої Wi-Fi мережі, стороння особа може отримати доступ до пристроїв у локальній мережі, наприклад, до IP-камер чи розумних гаджетів.

Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube

Щоб уникнути ризиків, краще створювати гостьову мережу на сучасних роутерах, яка дозволяє підключитися до Інтернету без доступу до ваших пристроїв. Деякі моделі навіть дозволяють створювати тимчасові мережі, що автоматично видаляються через заданий час.

Важливо також стежити за списком підключених пристроїв через адміністраторський розділ роутера. Якщо ви бачите незнайомі гаджети, це може свідчити про несанкціонований доступ. Регулярний аудит дозволяє контролювати, хто підключений до вашої мережі, і видаляти сторонніх користувачів.

Популярні новини зараз

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Вайфай, https://hype.ru/@na100gramm/kak-podklyuchit-router-k-routeru-cherez-kabel-qgg5amkw

Для додаткового захисту рекомендується використовувати роутери з підтримкою шифрування WPA3, який забезпечує більш надійний захист порівняно з попередніми версіями.

Нагадаємо, зникне нервовий тік, і забудете про вічні "перезавантаження": як збільшити швидкість домашнього інтернету

Раніше ми писали про те, що як роздати wi-fi з ноутбуку через командний рядок або за допомогою спеціальної програми

Крім того, Знай.ua повідомляв, як дізнатися пароль від WiFi