Першим і найголовнішим правилом турботи про печінку та нирки є правильне харчування. Найкращим харчуванням є збалансована дієта, що містить мінімум солі та невелику кількість жирів у продуктах харчування.

Збалансоване харчування включає фрукти і ягоди. Серед них існує кілька, які найкраще підходять для того, щоб подбати про печінку та нирки.

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

Перший помічник – кавун. Цей плід не тільки смачне доповнення раціону, а й корисна ягода. Він допомагає ниркам вивести шкідливі речовини з організму та зменшує концентрацію сечової кислоти в крові.

Друга ягода – чорниця. Ця ягода містить велику кількість антоціанів. Крім того, вона є одним із кращих антиоксидантів та природним засобом детоксикації організму. Є думка, що чорниця позитивно впливає на пошкоджені нирки.

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Чорниця, фото з вільних джерел

Лимон не менш корисний для печінки та нирок. Завдяки своїм лікувальним властивостям може виводити токсини з людини. Він може бути корисним при лікуванні такої хвороби, як ожиріння печінки.

Лимон. Фото: скрін youtube

Зелені та червоні яблука однаково корисні для здоров'я печінки та нирок. Для того, щоб отримати більше корисних речовин, фрукт треба їсти зі шкіркою, ретельно перед тим вимивши. Рекомендують вживати хоча б одне яблуко на день.

Яблука. Фото: скрін youtube

Ще однією корисною ягодою є виноград. Бажано вибирати ягоди темного кольору, адже у них набагато більше корисних речовин, ніж у білому. Плоди краще споживати зі шкіркою, тому що в ній міститься багато вітамінів.

Виноград. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що і в чай, і в суші: лікар шокувала цими властивостями імбиру, чи можна їсти щодня.

Раніше ми повідомляли, що замініть сніданок на гречку, замочену в кефірі, і ви здивуєтеся: чим корисна крупа вранці.