LED-маски для обличчя, які зараз носять зірки на кшталт Марго Роббі та Вікторії Бекхем, виглядають як гаджети з фантастичних фільмів та коштують чимало – від 600 доларів та вище. Їхні обіцянки звучать привабливо: світло від цих масок має стимулювати вироблення колагену, покращувати кровообіг, і робити шкіру молодою та сяючою.

Але нещодавнє дослідження показали, що всі ці заяви можуть бути далекі від реальності.

Компанія Lyma з'ясувала , що світлодіоди в цих масках просто не проникають досить глибоко у шкіру, щоб реально вплинути на її клітини. Зрештою, ніякого чудового ефекту від них чекати не варто. Ці маски більше схожі на модний аксесуар, який може хіба що висвітлити кімнату, але не шкіру.

LED‐маска / фото: Pinterest

Засновниця Lyma, Люсі Гофф, зазначає, що ринок домашніх бьюті-пристроїв сповнений продуктів із гучними обіцянками, які рідко виправдовуються. Насправді, перевірені наукові засоби для догляду за шкірою набагато ефективніші.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Цікаво, що колись світлодіоди почали використовувати в NASA для загоєння ран астронавтів. Але в індустрії краси вони не показали тих самих результатів. На відміну від лазерів, які проникають глибше в шкіру та можуть реально впливати на клітини, світлодіоди втрачають свою потужність при контакті із щільними тканинами.

Дослідники порівняли дію світлодіодних масок з низькорівневою лазерною терапією, і з'ясували, що лазер активував 45 генів у шкірі, тоді як світлодіоди – лише один. Це явна різниця, яка показує, що LED-маски просто не можуть проникнути углиб шкіри та виконати те, що обіцяють виробники.

Отже, якщо хочете вкласти гроші у догляд за шкірою, краще вибирайте перевірені косметичні засоби, а не стильні, але сумнівні LED-маски.

Нагадаємо, придивіться до своїх очей: колір райдужки розповість про майбутню долю краще за будь-яку ворожку

Раніше ми писали про те, що цей гребінець залишить вас без волосся і з лупою: багато хто не звертає на це уваги, а варто було б

Крім того, Знай.ua повідомляв, тюльпани навесні, петунії влітку: ідеальні і прості рішення для стильної тераси своїми руками